
כתב אישום הוגש נגד הסטודנטית הבדואית שהפיצה תוכן מסית ברשתות החברתיות
מרים אבו קוידר (21) שנעצרה לפני חודשיים, תואשם בהסתה באינסטגרם. מתנועת אם תרצו נמסר: "ניצחון ענק לציונות"
מאת: ארנולד נטייב
פרקליטות מחוז דרום הגישה לבית משפט השלום בבאר שבע כתב אישום נגד מרים אבו קוידר, בת 21 סטודנטית מאוניברסיטת בן גוריון המייחס לה ביצוע עבירות של גילוי הזדהות עם ארגון טרור והסתה לטרור לפי חוק המאבק בטרור.
על פי כתב האישום, הנאשמת פרסמה לאורך זמן בחשבון האינסטגרם שלה סטורי בשפה הערבית ותמונות, בהם דברי הסתה, תמיכה והזדהות עם ארגוני טרור ולמרות שהיא הוזהרה על ידי כוחות הביטחון היא המשיכה לפרסם דברי הסתה.
מתן פלג יו''ר תנועת אם תרצו אמר בתגובה: ''ניצחון ענק לציונות. גאים ושמחים מאוד לשמוע שהפרקליטות החליטה להיאבק בהסתה המחליאה ברשתות של הסטודנטית מרים אבו קווידר. שמחים שאחרי מאבק ממושך של חודשים בהם העלינו את מודעות הציבור לנושא, מערכת המשפט הבינה את חומרת הפרסומים. אנו דורשים מאוניברסיטת בן גוריון להודיע מיידית על הרחקת תומכת הטרור מהקמפוס. תנועת אם תרצו על כל פעיליה בקמפוסים תמשיך להיות חוד החנית במאבק בטרור ולמען ציונות ושפיות באקדמיה''.
תגובת אוניברסיטת בן גוריון: "הגורמים המוסמכים באוניברסיטה ילמדו את כתב האישום ויפעלו בהתאם".
עורך דינה של הסטודנטית לרוקחות מבן גוריון שמואשמת בהסתה ותמיכה בטרור, שחאדה אבן ברי:
"יש דברים שיכולים להתפרש לכאן וכאן. מדובר בסטודנטית שכבר משלמת מחיר עוד טרם המשפט. היא יושבת במעצר, צריכים להבין את היסוד הנפשי אם היה יסוד נפשי או שזו התלהבות של צעירים".



