
האלוף במיל' איתן דנגוט: "חמאס עמל לשנות ולהרגיל אותנו ש'משוואת שקט תמורת שקט' נעלמת מהאזור"
האלוף במיל' איתן דנגוט, לשעבר מתאם פעולות הממשלה בשטחים, בפרשנות הבוקר על המתיחות מול רצועת עזה, ההסתה באיו"ש והאם המדינה צריכה לקשר בין השניים? "צריך לשנות 'מוד' ולפגוע בראשי חמאס הבולטים בהסתה"
על טפטופי הרקטות בשבועות האחרונים אמר האלוף במיל' דנגוט "בצורה מאוד אינטינסיבית בשבועות האחרונים חמאס עמל בצורה מאוד סדורה, לדעתי אסטרטגית מבחינתו, לשנות ולהרגיל אותנו ש'משוואת שקט תמורת שקט' נעלמת מהאזור. והוא מכין את עצמו, לדעתי, לאפשרויות של הסלמה או מאותת לכך גם לקראת תקופת הרמדאן וגם בהקשר הזה מראה שותפות במה שקורה באזור יהודה ושומרון וכמובן באזור שגבה דם רב של רציחות ונפגעים בצד הישראלי באזור מזרח ירושלים."
על ההסתה במזרח ירושלים וביהודה ושומרון הוסיף דנגוט "אני באופן אישי מדבר זמן רב שצריך לשנות 'מוד' ולפגוע בראשי חמאס הבולטים בהסתה, צייני שמות כמו סאלח חארורי, וראשי חמאס. יש גם רכיבים של גורמים אופרטייבים אחרים. לתפיסתי, כן צריך לשנות את זה."



