
בעקבות ויכוח על פיתה: אירוע חריג שגרר גם תלונה במשטרה התרחש במסעדה מוכרת בבאר שבע
זעם ציבורי על מסעדת פפה לאון בשכונת רמות בבאר שבע: "יחס משפיל ללקוחות שלהם". אחד העובדים סיפר: "הם לא נערים תמימים, הם היו אלימים מאוד"
מאת: דביר ידעי
מסעדת פפה לאון נחשבת למסעדה מאוד מוכרת בבאר שבע, אלא שלפני יומיים (שני) אירוע חריג אירע במסעדה כאשר שלושה נערים בני 18 הזמינו חמגשית שווארמה שמגיעה עם שתי פיתות. אחד הנערים ששילם על הארוחה ביקש מהמלצרים לקנות פיתה נוספת ולשלם עליה 10 שקלים.
מהשלב הזה הדברים החלו להידרדר. הנער שקיבל את הסירוב כעס וזרק את הצלחת לעבר המלצרים, ולמקום הגיעה משטרה. שלושה חשודים נעצרו במעשה, ולאחר כמה שעות כולם שוחררו, כמה מהם עם תנאי.
סיון בן שימול, אימא של אחד מהנערים, סיפרה לרדיו דרום: "אני והמשפחה שלי לקוחות קבועים במקום. מה שקרה עם הבן שלי זה שלא היה קטטה. אני מאשרת לה שתפתח את המצלמות, אני יודעת שלא היתה קטטה". בן שימול מבהירה שזה לא מה שחשוב, העיקר בכל הסיפור הזה לשיטתה הוא מדוע בעלת עסק לא מוכנה להוסיף פיתה בתמורה לכסף נוסף, "למה להתנהג ככה?"
בן שימול שמעה את הדברים מהבן שלה והלכה לבעלת העסק מאוחר יותר ושאלה אותה לפשר הדברים, "על פיתה את מתנהגת ככה?" בשלב הזה הגיעה המשטרה ועצרה את סיון ועוד שני נערים. "אחרי כמה שעות החוקרת אמרה לי: 'אני לא מבינה מה את עושה כאן', ושחררו אותי ואת הנערים לאחר מכן".
בן שימול היא לא היחידה, גם נ' סיפרה לרדיו דרום על היחס הקשה שהיא חוותה מהמסעדה כאשר היא כשהייתה בהיריון הזמינה בשר עם שומן בצד, ולאחר שהתברר לה שלא היה שומן, היא התקשרה לברר. העובדת שהייתה בטלפון אמרה שהיא מתנצלת, וגם בעלת המסעדה דיברה ואמרה לה, "שתדעי לך שאין פיצוי, אני לא חייבת לך כלום".
אתמול (שלישי) מטעם המסעדה נכתב פוסט בפייסבוק במטרה לנסות להסביר את האירוע. לאחר תגובות קשות מצד התושבים נמחק הפוסט. בפוסט עצמו סופר המקרה מצד בעלי המסעדה, וכך כתבו: "אתמול בערב שלושה צעירים ביקרו במסעדתנו, ואחד מהם הזמין חמגשית שווארמה. במהלך ההזמנה הם ביקשו לקנות תוספת פיתות – שירות שאנחנו לא מציעים. לאחר שסירבנו למכור לו פיתות בתשלום, הם העיפו עליי את כל החמגשית, ובזמן הזה הגיע אחד מהצעירים והפציר בי לפתוח את הקופה. בנוסף אחד הבחורים ניסה לתקוף, ואחד העובדים שלי הדף אותו ממני. אימא של אחד הבחורים גם הגיעה ואיימה עליי. מה שהוביל אותנו להזעיק את המשטרה כדי לשמור עלינו ועל הנוכחים במקום. שוטרים הגיעו, עצרו את הבחורים וגם את האימא. אנו מתנצלים על אי-הנעימות שנגרמה ללקוחות שהיו נוכחים במקום ומבטיחים לפעול בכל כוחנו כדי למנוע מצבים דומים בעתיד. חשוב לנו שתיהנו אצלנו במסעדה ותרגישו הכי בבית בעולם".