צילום: דובר צה"ל

"זאת תהיה לוויה שנייה לילד שהיה כולו מלא בשמחת חיים": דובי ליבנה, דודו של תומר אחימס ז"ל בראיון

דובי ליבנה, שגופת אחיינו חולצה משבי חמאס במבצע צבאי בראיון לתוכנית "בוקר טוב דרום": "בזכותו ובזכות חבריו אנחנו יכולים להמשיך לחיות כאן"

"קיבלנו כבר שלוש בשורות לגבי תומר", סיפר דובי ליבנה ל"בוקר טוב דרום", "הראשונה הייתה מיד אחרי ה-7 באוקטובר שלא הייתה ודאות לגבי מצבו וידענו שהוא נחטף ואחרי 52 יום הגיעה הבשורה שצה"ל הודיע למשפחה שתומר הוא חלל שנחטף באותו יום ארור והפעם השלישית הייתה אתמול שהמשפחה התבשרה שתומר נמנה על החטופים שהושבו הביתה כשבמקרה הזה השמועה רצה ברשתות החברתיות עד שזה הפך להיות רשמי".

תומר אחימס ז"ל. צילום: דובר צה"ל

בפעם השנייה המשפחה עושה לוויה.

"כן התקיימה הלוויה ב-29 בנובמבר שזה קצת פחות מחודשיים אחרי הנפילה שלו. אלמלא הלחימה שלהם בקיבוץ נירים מי יודע אם האבדות לא היו קשות בהרבה. היום תתקיים הלוויה נוספת שתומר עצמו יובא לקבורה בלוויה שנייה שלו וילד שכולו חיים מקיימים לו שתי לוויות".

ספר לנו קצת על תומר. 

"הוא תמיד היה אהוב על כולם, יפה תואר ומלא בשמחת חיים וחיוך ואהבה של האחר. תומר ואמיר שהוא אח תאום שלו ותמיד היו צמד חמד כל החיים, בילו ביחד, כדורגל, מסיבות והמון חברים מסביבם ומשפחה שמאוד אוהבת אותם. אהב מאוד כדורגל והיה שמח אתמול בערב לשבת ולצפות במשחק של הנבחר. הוא נולד וגדל בלהבים עד אותו יום".

איך המשפחה? 

"הבשורה היא קשה מאוד ואין לי מילים לתאר עד כמה זה קשה. בזכות תומר אנחנו יכולים להמשיך לחיות כאן. אנחנו מאוד מברכים על זה שבמבצע החילוץ לא היו נפגעים לכוחותנו". 

תומר אחימס יובא למנוחות הערב (חמישי) בשעה 19:00 בבית העלמין בלהבים. יהי זכרו ברוך 

25.07.2024
'
--:--
--:--
שגיאה בטעינת מדיה: לא ניתן היה לנגן את השידור.