
"המוזיקה היא הכלי הכי גדול בשבילי לריפוי": הזמר והיוצר, דניאל וייס מבארי בריאיון
דניאל וייס איבד את שני הוריו שנרצחו באירועי ה-7.10 ממשיך את הזיכרון שלהם דרך המוזיקה וההופעות. האזינו לראיון
"ב-7.10 גרתי בקיבוץ אחרי שחמש שנים הייתי בחוץ עם לימודים ועשייה מוזיקלית בתל אביב וזה תפס אותי בבית עם בת הזוג וזה בית נפרד מההורים", סיפר דניאל וייס, "איבדנו קשר עם ההורים ב-10 בבוקר ואנחנו יצאנו רק בלילה עם הקיבוץ. שבוע אחרי מצאו את אבא שלנו שהוא נרצח ואמא נחשבת חטופה, ניסינו לעזור כדי להוציא אותה מעזה ואחרי חודש אספו אותנו לסלון והודיעו לנו שמצאו את הגופה שלה".

דניאל וייס. צילום: שני ויזל
מאז אתה מתמקד במוזיקה.
"אני מהיום הראשון הבנתי שהדרך שלי להתמודד עם הכאב והקושי זה דרך המוזיקה שהיא הכלי בשבילי לריפוי הכי גדול. בהופעות אני מרגיש שאני מרפא את עצמי. הופעתי גם על הבית של ההורים".
אך התגובות?
"בחיים לא קיבלתי כאלה תגובות. אני פוגש אנשים טובים שאכפת להם וזה מרגש לראות עם כזה יפה. יש לי המון פרויקטים ואני מופיע עם הגיטרה".
אתה מצליח להתנתק מכל מה שקורה במדינה?
"הכי חשוב עכשיו זה לקבל כוח בשביל לתת את עצמנו לעולם ורק עם חיוך נצליח להחזיר את האחים שלנו הביתה".



