צילום: עיריית באר שבע

נשיא אוניברסיטת בן גוריון התנער מאמירותיו של המרצה המסית: "הצהרות אלו אינן משקפות את ערכיה של האוניברסיטה"

פרופ' דניאל חיימוביץ' בתגובה ראשונה להתבטאות של ד"ר דניאל סביסטיאן בפייסבוק (""חיילי צה"ל רוצחים תינוקות"). ארגון "בצלמו" דורש לפטר אותו

מאת: דביר ידעי

בימים האחרונים המדינה רעשה לאור התבטאויותיו של מרצה באוניברסיטת בן גוריון, ד"ר דניאל סביסטיאן, בעל חשבון ברשתות החברתיות בשם ג'ון בראון, נגד לוחמי צה"ל שכתב בין היתר: "חיילי צה"ל רוצחים תינוקות לא בגלל פקודות אלא כי חונכו לרצוח".

נשיא אוניברסיטת בן גוריון - דניאל חיימוביץ שקיבל ביקורות גם בתוכנית הבוקר עם שמעון אלקבץ, התנער מאמירותיו ופרסם פוסט בפייסבוק על הדברים שאמר המרצה.

פרופ' דניאל חיימוביץ'. צילום: עיריית באר שבע

"אוניברסיטתנו נקלעה לדיון ציבורי בעקבות חשיפת התבטאויות פוגעניות ושקריות של מרצה חיצוני כלפי חיילי צה"ל. למרות שהביע את דעותיו תחת שם בדוי ומחוץ לאוניברסיטה, השפעתן הגיעה לקהילתנו בדרך כואבת במיוחד". עוד הוסיף, "הצהרות אלו אינן משקפות את ערכיה של אוניברסיטת בן-גוריון. הן פוגעניות ופוצעות עמוקות את הסטודנטים, הסגל והעובדים שלנו – ובמיוחד את אלו ששירתו וממשיכים לשרת בצה"ל".

"ברור כי באמצעות שימוש בשם בדוי, המרצה ניסה במכוון להרחיק את עצמו מאוניברסיטת בן-גוריון, דבר ההופך את הטיפול בסוגיה למורכב במסגרת האוניברסיטה. לפיכך, הנושא הועבר לגורמים הרלוונטיים להמשך טיפול. מעתה ואילך, חלה על המרצה האחריות המלאה למעשיו ולהשלכותיהם על תלמידיו". וחתם בדברים הבאים: "אני מודע היטב לכך שיש מי שינסו לנצל את המקרה הזה כדי לקדם מטרות פוליטיות צרות, להשתמש במעשיו של אדם אחד מתוך אלפים כדי לבסס נרטיב כוזב על מוסדנו. אך הרשו לי לומר זאת בבירור: אוניברסיטת בן-גוריון ניצבת לצד הסטודנטים שלה."

שי גליק יו"ר ארגון "בצלמו" לא הסתפק בדבריו של נשיא האוניברסיטה ודרש לפעול על מנת לפטר את המרצה וכך הוא אמר: "ארגון זכויות האדם בצלמו הגיש קובלנה רשמית לוועדת המשמעת של האוניברסיטה בדרישה לפתוח בהליך משמעתי ולהדיחו. בכתב הקובלנה מצרף הארגון שורת ציטוטים שלו שבהם הוא שוב ושוב קורא לחיילי צה"ל רוצחים. הארגון מציין כי ישנו התבטאויות פוגעניות גם נגד מזרחים, מתנחלים ואפילו נשים שטובלות. כך למשל כתב: 'מול הבית כנסת בנו מקווה לחלולות מוח'. ולגבי מזרחים ציין כי 'בשדרות יש ערמות של ניאו נאצים".

בקובלנה צויין כי דבריו אלו פגעו באופן ישיר ועקיף בתלמידים הרבים וכן במרצים שרבים מהם משרתים בצה"ל, שומרות מסורת ומזרחיים. גליק ציין כי התקנון קובע שאסור לו לפגוע תמיד בסטודנטים ובמרצים גם מחוץ ללימודים. בנוסף גליק דרש מצה"ל לאסור על טייסי חיל האוויר שלומדים בתכנית מדמ"ח אצלו להמשיך בלימודים .גליק ציין לא ייתכן כי מי שקורא לחיילים רוצחים ינאם בפניהם".

מתן ג'רפי, לוחם במילואים ששירת מעל 270 ימים בעזה ובלבנון, מנכ"ל אם תרצו: "אנו מכבדים את פרופ' חיימוביץ' ואת הסיוע שהוחלט עליו בהנחייתו בור"ה למען משרתי המילואים. המעשה הנכון, הצודק וההכרחי הוא לפטר את ד"ר סבסטיאן בן דניאל. כסף ציבורי לא יכול לממן אדם שפעם אחר פעם מתבטא ואומר שחיילי צה"ל רוצחי ילדים ותינוקות. כל אפשרות אחרת מזהמת את תדמית המוסד באופן בלתי ניתן לתיקון, ופוגעת גם בשמו הטוב של פרופ' חיימוביץ'. אנו קוראים לפרופ' חיימוביץ' לגלות אומץ לב ציבורי ולעשות את הדבר הנכון. סבסטיאן יכול ללמד בכל מקום שירצה, לא על חשבון משלם המסים!"

04.03.2025
'
--:--
--:--
שגיאה בטעינת מדיה: לא ניתן היה לנגן את השידור.