
"רום יכול היה להינצל אבל יש לו לב טוב והוא תמיד דואג לאחרים יותר מלעצמו"
לירון, בת דודתו של רום ברסלבסקי שחטוף בעזה בראיון לתוכנית "המגזין": "תהיה חזק ורק תשרוד"
"תמיד אנחנו אומרים עליו שהוא היה גיבור ולפעמים גיבוי מדי ואנחנו יודעים שהוא יכול היה להינצל אבל יש לו לב טוב ותמיד הוא דואג לאחרים יותר מאשר הוא דואג לעצמו", סיפרה לירון בת דודתו של רום ברסלבסקי שחטוף בעזה, "ואנחנו לא מופתעים מזה ואנחנו הכי גאים בו בעולם כי הוא גיבור והוא פייטר ואנחנו גאים בו מאוד".
רום ברסלבסקי. התקבל ממנו אות חיים
סשה טרופנוב העיד שהוא היה איתו בשבי. את יכולה לספר לנו על זה?
"זה מאוד מרגש כי אנחנו יודעים שיש לו אסטמה ולפי העדויות הוא נפצע בשתי ידיו וזה נותן לנו כוחות ואנחנו שואבים ממנו כוחות כי אם הוא מתעורר ואומר 'שמע ישראל' אז מי אנחנו ואת כל הכוחות אנחנו שואבים ממנו ואני יודעת שהוא חי תמיד".
מה התחושה שלך?
"הדבר הכי חשוב עכשיו זה להוציא אותם לא אכפת לי כבר באיזה דרך ואיך. אנחנו כבר כל כך מחכים לו ומתגעגעים אליו וכל שנייה שהוא שם זה מסכן אותו וזה כמו לגזור עליו גזר דין מוות ואנחנו לא נצליח להשתקם אם לא נוציא אותם עכשיו. קשה לנו ואנחנו רוצים אותו איתנו בבית ואין סוף אחר לדבר הזה".
היום אתם עורכים עצרת תפילה למענו.
"זה יהיה בפסגת זאב בשעה 19:00. זה אירוע פתוח לקהל הרחב ואנחנו רוצים לחזק את המשפחה ומי שיכול לבוא לתמוך זה מאוד מחזק את המשפחה ואנחנו רוצים לשלוח לו כוחות".
מה תרצי להגיד לו?
"אם אתה שומע אותי שתדע שאנחנו פה כל המשפחה בשבילך ואנחנו חושבים עליך כל שנייה ביום ועוד קצת אתה תהיה בבית. תהיה חזק ורק תשרוד וזה מה שאני מבקשת ממך".