
"אחרי החושך תמיד מגיע אור": מיקי מוכתר חוזרת לבמות בחנוכה עם מסר של תקווה
כוכבת הילדים התראיינה לתוכניתו של יורם סויסה ברדיו דרום לקראת המופע "מותק מהאגדות". על האחריות מול הילדים בצל המלחמה, המלחמה במסכים והחיבור המיוחד עם ליאל דני: "הילדה הזו היא הוויטני יוסטון של המדינה"
לקראת חג החנוכה המתקרב, כוכבת הילדים מיקי מוכתר (מיקי מה נישמיקי) סיפרה בראיון ליורם סויסה ("בחצי היורם") על ההיערכות למופע החדש "מותק מהאגדות", על התחושות המורכבות בצל המלחמה ועל המסר החינוכי שהיא מבקשת להעביר לדור הצעיר.
חזרה לשגרה בצל המלחמה
בניגוד לשנה שעברה, אז עולם התרבות עצר מלכת, השנה מדגישה מיקי את החשיבות שבחזרה לבמות, דווקא למען הילדים. "החטופים נשארו לנו בלב ובל נשכח שיש לנו עוד חללים, אבל ברוך השם חזרנו הביתה", אמרה מיקי. לדבריה, השנה האחרונה מחייבת את האמנים להעניק לילדים תקווה: "מגיע לילדים שלנו לשמוח. הילדים עברו שנתיים לא פשוטות, ולכן השנה הזאת אנחנו מקווים להאיר להם את החג ולתת להם אופטימיות ואמונה שאחרי החושך תמיד מגיע אור".
"לזרוק את המסכים ולחזור לספרים"
במוקד המופע "מותק מהאגדות" עומד מסר חינוכי נגד ההתמכרות למסכים. מיקי מתארת את עצמה כ"גיבורה של הילדים" המבקשת להחזיר עטרה ליושנה. "בחרנו להתייחס לכך שהילדים כל היום במחשבים ובטלפונים, והלכנו לכיוון הספרים", הסבירה. "הגיבורים מהאגדות החליטו לעזוב כי הילדים לא קוראים אותם יותר, ואנחנו נכנסים לאגדות ומצילים אותן".
הקאסט החדש והפרגון לליאל דני
המופע השנה יכלול נבחרת רחבה של כוכבים, בהם רוי בוי, קוגומלו, משפחת ספיר, ולראשונה גם דמותו של "סמי הכבאי". מי שלא תהיה חלק מהמופע היא שלישיית "בנות", שהתפרקה.
במהלך הריאיון, הרעיפה מיקי שבחים יוצאי דופן על הזמרת והשחקנית ליאל דני, המשתתפת במופע: "אנחנו שתי נשמות שנפגשו בטוח בעבר. הילדה הזאת מוכשרת, היא 'וויטני יוסטון' של המדינה. היא יפה לא רק בחוץ שלה, אלא גם בבפנים שלה".



