צילום: מאי סביר

מהמסך אל הבמה: כוכב היוטיוב "דה כהן" מביא את מהפכת הרובלוקס לתל אביב

לאחר שכבש את הרשת עם קרוב למיליון מנויים, עידן (דה כהן) משיק את "איוונט ישראל" – מופע אינטראקטיבי ראשון מסוגו שבו הקהל הופך לחלק פעיל מהמשחק. וגם: מה עומד מאחורי הטירוף של הילדים לשחק בכמה מכשירים במקביל?

עולם הגיימינג הישראלי עולה שלב: עידן דה כהן, אחד מיוצרי התוכן המובילים בישראל בתחום הרובלוקס, התארח בתוכניתו של יורם סוויסה וסיפר על המופע השאפתני "איוונט ישראל" שיתקיים בפסח הקרוב באקספו תל אביב.

הקהל נגד הגיימרים: פורמט שלא נראה כמותו

המופע החדש מבטיח לשבור את הקיר הרביעי בין הבמה לקהל. לראשונה בישראל, כל הקהל יוכל להשתתף במופע בשידור חי דרך הטלפונים הניידים. "הכנו משחק בתוך הרובלוקס שמשלב את הקהל, בו הם יכולים לשחק נגדנו על הבמה", מסביר דה כהן.

לצדו של דה כהן תתייצב נבחרת גיימרים מוכרת הכוללת את מאסטר אוהד, נדב מרצי, בן-בן וחיים (אלוף ישראל ברובלוקס). המופע יכלול תחרות גיימינג, חידוני ענק ופעילויות אינטראקטיביות שנועדו להעניק לכל ילד את התחושה שהוא "אלוף בפני עצמו".

התעלומה נפתרה: למה הילדים צריכים שלושה מכשירים?

במהלך הראיון, העלה המנחה יורם סוויסה תהייה שמשותפת להורים רבים: למה הילדים מתעקשים לשחק ברובלוקס בכמה מכשירים במקביל?

דה כהן הסביר כי מדובר במכניקה של המשחק "Steel Brain Rot" (שיצר המפתח הישראלי 'סמי'). במשחק קיימים "איוונטים" מיוחדים המזמנים "מזל" לשחקנים. ככל שמשחקים ביותר מכשירים, כך הסיכוי לזכות בפריטים נדירים וב"מזל" גבוה יותר – מה שמסביר את הלחץ של הילדים להחזיק בטלפונים של כל בני המשפחה בו-זמנית..

25.02.2026
'
--:--
--:--
שגיאה בטעינת מדיה: לא ניתן היה לנגן את השידור.