צילום דובר צהל

אב שכול זועק: “הממשלה הזאת לא רוצה ועדת חקירה, הם בורחים מאחריות”

רפי בן שטרית, שאיבד את בנו אלרואי ב־7 באוקטובר, תוקף בחריפות את הדרג המדיני ודורש ועדת חקירה ממלכתית: “זה לא מאבק פוליטי – זו זכות בסיסית לדעת את האמת”

בצל הדיון הסוער בבג״ץ על הקמת ועדת חקירה לאירועי ה־7 באוקטובר, משפחות שכולות ממשיכות להיאבק – לא רק עם האובדן, אלא גם על חשיפת האמת. רפי בן שטרית, אביו של אלרואי ז״ל שנפל בקרב, מציג תמונה כואבת של מציאות שבה לדבריו, המשפחות נאלצות להילחם במערכת כדי לקבל תשובות. “במקום לעסוק בהנצחה ובעיבוד האבל, אנחנו נגררים למאבקים משפטיים כדי להבין מה קרה”, אמר בכאב.

בן שטרית דוחה את הטענות נגד ועדת חקירה ממלכתית ומבהיר כי מדובר במנגנון החוקי והראוי ביותר. לדבריו, ניסיונות לערער על אמינותה הם “ספינים והנדסת תודעה” שנועדו להסיט את האשמה מהדרג המדיני. “במשך עשרות שנים מדינת ישראל חקרה אסונות דרך ועדות ממלכתיות – למה עכשיו לא? למה פתאום לא רוצים להגיע לחקר האמת?”, תהה. לטענתו, האחריות אינה יכולה להיעלם: “יש כאן כשל עצום, טבח נורא – ומישהו צריך לתת תשובות”.

בדבריו חזר בן שטרית שוב ושוב על הדרישה הברורה: הקמת ועדת חקירה ממלכתית, ללא פשרות. עבורו, זהו לא רק עניין של אחריות – אלא של צדק וזיכרון. “הילדים שלנו שילמו את המחיר הכי כבד שיש. המעט שמגיע להם זה שנדע את האמת ונלמד ממנה. אסור לנו לתת לזה להישכח או להיטשטש”, סיכם.

26.04.2026
'
--:--
--:--
שגיאה בטעינת מדיה: לא ניתן היה לנגן את השידור.