תא"ל סולומון | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

האם הקמת יישובים יהודיים בדרום לבנון תוביל לניצחון על חיזבאללה?

תא"ל (מיל') אורן סולומון טוען: בלי שליטה קרקעית עד הליטני – אין הכרעה; באולפן "בוקר טוב דרום" מזהירים מהסלמה רב-זירתית ומדגישים: הבעיה היא אסטרטגית, לא טקטית

בריאיון למגזין התייחס תא"ל (מיל') אורן סולומון למצב הביטחוני בצפון והזהיר מפני הסלמה רב-זירתית אפשרית מול חיזבאללה ואיראן. לדבריו, למרות פעולות צבאיות מרשימות בשטח, ישראל לא מימשה יעד אסטרטגי ברור שיוביל להכרעה אמיתית. "אלו הישגים טקטיים בלבד", אמר, "בלי שליטה קרקעית – אין שינוי ארוך טווח".

סולומון טען כי היעד הנכון היה כיבוש דרום לבנון עד נהר הליטני, מהלך שלדבריו היה משנה את מאזן הכוחות ומייצר הרתעה משמעותית. בתוך כך עלתה גם האפשרות של הקמת יישובים יהודיים באזור – רעיון שמעורר ויכוח ציבורי עמוק בין תפיסות ביטחוניות לבין שיקולים מדיניים ובינלאומיים.

לצד הדברים, במגזין הודגש כי המציאות הנוכחית משקפת קיפאון: ישראל פועלת אך לא מכריעה. השאלה המרכזית שנותרה פתוחה היא האם מהלכים דרמטיים כמו שליטה מלאה בשטח ואף התיישבות יובילו לניצחון על חיזבאללה – או דווקא יעמיקו את המערכה וירחיבו את הסיכון האזורי.

04.05.2026
'
--:--
--:--
שגיאה בטעינת מדיה: לא ניתן היה לנגן את השידור.