צילום: עדי ארני

אדוה פרי אבישי, מומחית להתפתחות אישית "המרדף אחרי איזון הוא מיתוס"

אדוה פרי אבישי מציגה גישה חדשה המבוססת על מחקר עדכני וטוענת כי במקום לנסות לאזן בין כל תחומי החיים, כדאי להתמקד במה שנכון לתקופה הנוכחית ולחזק את תחושת השייכות והמשמעות.

אדוה פרי אבישי, מומחית להתפתחות אישית, מרצה באקדמיה ויו"ר לשעבר של לשכת המאמנים, טוענת כי הגיע הזמן להיפרד מהרעיון המסורתי של "איזון בחיים". לדבריה, מחקר עדכני שהתפרסם השנה מציע להחליף את מושג ה"איזון" במושג של "התאמה" – כלומר, לבחון האם אופן החיים הנוכחי מתאים לצרכים ולמטרות של האדם באותה תקופה.

לדבריה, בעידן שבו הגבולות בין עבודה, משפחה וחיים אישיים הולכים ומיטשטשים, אין צורך שכל תחומי החיים יקבלו תשומת לב שווה בכל רגע. "אם בתקופה מסוימת אדם משקיע את רוב זמנו בגידול ילדים, בקריירה או בפרויקט משמעותי – זה לא אומר שהוא בחוסר איזון, אלא שהוא מתמקד במה שהכי חשוב לו עכשיו", הסבירה.

אדווה פרי אבישי הוסיפה כי תפיסת ה"אני במרכז" שאפיינה את השנים האחרונות אינה מובילה בהכרח לאושר. לדבריה, מחקרים מצביעים על כך שתחושת משמעות ושייכות לקהילה או למטרה גדולה יותר היא גורם מרכזי ברווחה הנפשית. "אנשים מאושרים יותר כשהם מרגישים שהם חלק ממשהו גדול מהם, ולא כשהם עסוקים רק בעצמם", אמרה.

עוד ציינה כי דווקא בתקופות של משבר או אתגר משותף מתחדדת תחושת השייכות, וכי החזרה לקהילתיות ולמשמעות משותפת היא אחת המגמות הבולטות בעולם ההתפתחות האישית כיום. לדבריה, במקום לשאוף לשלמות בכל התחומים במקביל, כדאי לשאול שאלה פשוטה: האם מה שאני עושה עכשיו מתאים למה שחשוב לי בשלב הזה של החיים?

15.06.2026
'
--:--
--:--
שגיאה בטעינת מדיה: לא ניתן היה לנגן את השידור.