צילום: ארנולד נטייב

רוביק דנילוביץ': "מאז מבצע שומר החומות הביטחון האישי התערער לחלוטין"

ראש עיריית באר שבע קיים מסיבת עיתונאים מיוחדת בעקבות המצב בדרום והפיגוע בעיר לפני כשבוע ואמר: "המדינה צריכה את הנגב יותר ממה שהנגב צריך את המדינה"

מאת: ארנולד נטייב

ראש עיריית באר שבע, רוביק דנילוביץ' מקיים בשעה זו מסיבת עיתונאים מיוחדת שבה הוא מדבר גם על הפיגוע הקשה שהתרחש בעיר לפני כשבוע וגם על הפגישה שלו עם ראש הממשלה, נפתלי בנט.

רוביק דנילוביץ' במסיבת העיתונאים. צילום: ארנולד נטייב

דנילוביץ' פתח את הדברים ואמר: "אני רוצה להשתתף בצערם של משפחות הנרצחים בבאר שבע ובחדרה ואנחנו מחזקים את הפצועות והפצועים. מאז שומר החומות עשרה חודשים חלפו והמציאות במדינת ישראל השתנתה לחלוטין. הביטחון האישי התערער ואני החלטתי לצאת במסע בקרב מקבלי ההחלטות של מדינת ישראל ולהקדיש את החודשים האחרונים לשיח עמוק עם מקבלי ההחלטות במדינה".

ראש העירייה המשיך: "אני לא כאן כדי לתפוס כותרת, אבל כדי לומר את הדברים מדם ליבי ואת המציאות שהשתנתה. אני לא בא להאשים אף אחד, לא ימין ולא שמאל ולא בא לעשות סיבוב פוליטי. אני פה כי אני השליח של המדינה הזאת. אני מאוד מודאג, האיום על מדינת ישראל הוא מוחשי ואני בטוח שרבים האנשים שחושבים שהאיום הוא נמצא מאות או אלפי קילומטרים מכאן אבל האיום הוא פנימי, גם בהיעדר המשילות ובעיקר בהיעדר קבלת החלטות לאורך שנים". 

"מדינת ישראל חייבת להבין שהיא זקוקה לנגב הרבה יותר ממה שהנגב זקוק לה, ובהיעדר קבלת החלטות אמיצות מצד המדינה שלנו, אלה מאשימים את אלה", המשיך דנילוביץ', "אנחנו חייבים להתחיל לפעול כי אנחנו כבר באיחור. יש שתי אפשרויות: או שהנגב יהפוך לחלום הישראלי החדש או שהוא יהיה חלום הבלהות של מדינת ישראל". 

"אתם יודעים כמה אזרחים טובים, הגונים ואכפתיים יש במדינת ישראל? המונים", המשיך דנילוביץ, "אתם מבינים איזה מכפיל כוח זה? בואו נשנה את התפיסה". 

29.03.2022
'
--:--
--:--
שגיאה בטעינת מדיה: לא ניתן היה לנגן את השידור.